Ανθρώπινες σχέσεις και έρωτας!


Της Νάνσυ Ζαχοπούλου

Είναι στην φύση του ανθρώπου να αναζητά επικοινωνία και συντροφικότητα . Για να το πετύχει αυτό συνάπτει σχέσεις με άλλα άτομα, τα οποία στην πορεία τον βοηθάνε για να εξελιχθεί, να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να γνωρίσει τον εαυτό του.


Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι καθόλου κατανοητές, είναι μια δύσκολη υπόθεση με αβέβαιο μέλλον. Είναι δύσκολες, δυσνόητες και προκαλούν πόνο και παρεξηγήσεις. Υπάρχουν φορές όμως, όπου ο πόνος που δέχεται το άτομο αξίζει, διότι όταν τον αντιμετωπίσει και τον ξεπεράσει δεν θα πλέον το ίδιο. Θα έχει αναπτυχθεί, θα έχει ωριμάσει, θα είναι πιο συνειδητοποιημένο και ολοκληρωμένο. Ο πόνος στην αρχή  μπορεί να είναι μόνο ένα οδυνηρό συναίσθημα, ωστόσο είναι μια διαδικασία, η οποία σε φέρνει αντιμέτωπο με τα πιο βαθιά σου συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμείς.
Κάποια άτομα αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις επιπόλαια και επιφανειακά, με αποτέλεσμα να πληγώνεται κόσμος. Άλλοι, επειδή φοβούνται τη μοναξιά, επιδιώκουν μια σχέση με το σκεπτικό πως θα σωθούν και τέλος «πνίγονται» μέσα στην ίδια τους την επιλογή. Η σχέση δεν θα έπρεπε να είναι ένα «σωσίβιο» για έναν αδύναμο χαρακτήρα.
Κάποιοι ψάχνουν ένα σύντροφο για να λύσουν τα προβλήματά τους, αλλά αντί να τα λύσουν τα πολλαπλασιάζουν. Πιστεύουν ότι μια στενή σχέση θα θεραπεύσει κάθε αγωνία και ανία που έχουν. Πως θα δωθεί ένα νόημα ζωή, ότι η σχέση αυτή θα γεμίσει τα κενά τους. Όμως, όταν κάποιον επιλέγει ένα σύντροφο με αυτές τις προσδοκίες, θα καταλήξει να μασήσει αυτό το πρόσωπο, επειδή δεν του πρόσφερε αυτά που περίμενε. Έτσι, θα ψάχνει μια ζωή, ξανά και ξανά, αλλά πάντα θα γκρινιάζει για την τύχη του.


Υπάρχει αντίδοτο άραγε;


Ναι, υπάρχει και το έχουμε όλοι μας. Είναι ο εσωτερικός μας κόσμος. Μια σχέση για να επιτευχθεί χρειάζεται δύο ζωές να ενωθούν και όχι ένα άτομο να προστεθεί σε μία άλλη. Φτιάξτε πρώτα τη δική σας, χωρίς να περιμένετε να το κάνει άλλος για εσάς. Και μην προσπαθήσετε να φτιάξετε και τη ζωή του άλλου. Το νόημα είναι να βρείτε κάποιον να κάνετε κάτι μαζί όπως: καταρχήν να αγαπηθείτε, να αναπτυχθείτε, να περνάτε χρόνο μαζί, μα πάνω από όλα να περνάτε καλά. Αλλά όχι να σας φτιάξει τη ζωή.
Η σκέψη « Ο έρωτας λύνει όλα τα προβλήματά και χαρίζει ευτυχία διάρκειας», απλά σας κρατάει παγιδευμένους σε φαντασιώσεις και αυταπάτες, αποδυναμώνει την αυθεντική δύναμη αγάπης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διαφωτιστικό από το να είσαι με κάποιον από εκεί και έπειτα. Το πιο ξεχωριστό από όλα είναι να βιώνεις τη μεταφόρτωση σου δίπλα στον άνθρωπο που αγαπάς.
Η πιο συναρπαστική και γεμάτη εκπλήξεις σχέση, είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου. Κανένας δεν μπορεί να σε «σώσει», εάν δεν το κάνεις εσύ για τον εαυτό σου.  Το βασικό για να είσαι σε μια σχέση καλά, είναι να έχεις βρει τον εαυτό σου και να είσαι καλά μαζί του. Βέβαια το ποιος είσαι, είναι ανεξάντλητο θέμα, όπου καθημερινά ανακαλύπτεις νέες πτυχές του εαυτού σου. Μην μένεις σε μια σχέση αδιέξοδο επειδή φοβάστε τη μοναξιά, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Και μην μπερδεύεται την μοναξιά με την μοναχικότητα. Μην αντιμετωπίζεται την σχέση ως σωτηρία, αλλά ως επαφή με έναν άλλο άνθρωπο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ!

Ο φόβος της απόρριψης

Coco Chanel